Φιλανθρωπική παράσταση «Η Μαγική Οδοντοχώρα»

Φιλανθρωπική παράσταση «Η Μαγική Οδοντοχώρα»

Το Ορθοδοντικό Κέντρο Λάσπος σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ατόμων με Σχιστίες και άλλες Κρανιοπροσωπικές Ανωμαλίες «Χρυσαλλίδα» παρουσίασαν την θεατρική παράσταση «Η Μαγική Οδοντοχώρα» σε δυο παραστάσεις στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2018.

Η παράσταση τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.  Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των παραμυθιών μετά το τέλος της παράστασης διατέθηκαν προς οικονομική ενίσχυση του ταμείου της «Χρυσαλλίδας».

Όταν στις μέρες μας κάθε μορφή ποιοτικής πολιτιστικής ενασχόλησης θεωρείται πολυτέλεια για κάποια παιδιά, ο ΜΚΟ Σύνδεσμος «Χρυσαλλίδα» και το Ορθοδοντικό Κέντρο Λάσπος προσκάλεσαν όλα τα παιδιά να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση εντελώς δωρεάν.

Μέσα από την παράσταση καταφέραμε να περάσουμε στα παιδιά μηνύματα στοματικής υγιεινής, να μάθουν πόσο σημαντική είναι η καθημερινή φροντίδα των δοντιών τους, πώς να τα φροντίζουν, πώς να τα προστατεύουν και πώς να τρέφονται με σωστές και υγιεινές τροφές. Μηνύματα που θεωρούμε χρέος μας να μεταδώσουμε στα παιδιά και στους γονείς, έτσι ώστε να τους γίνουν κτήμα για μια ολόκληρη ζωή.

Ευχαριστούμε την Ειρήνη Κακογιάννη, τον Νίκος Μυλωνά, τη Χριστίνα Αβέρκιου, τη Μαρία Χριστοφόρου, τη Μαρία Κραμβή, το Δημήτρη Κλουβάτο, τη Χριστίνα Πισσουρίου, τη Δήμητρα Πισσουρίου, τη Λουκία Πετρίδου και όλους όσους βοήθησαν  στο να πραγματοποιηθεί η παράσταση με τόση μεγάλη επιτυχία. Ευχαριστούμε τα παιδιά που συμμετείχαν. Ευχαριστούμε την εταιρεία Gregoris Hadjigregoriou Limited που στήριξε την παράσταση και την εταιρεία Charalambides Christis για την αγορά παραμυθιών. Ευχαριστούμε τον καθένα από εσάς ξεχωριστά που αγκαλιάσατε και στηρίξατε την παράσταση αυτή με την παρουσία σας και την αγορά παραμυθιών.

 

Λίγα λόγια για τη «Χρυσαλλίδα»

Ο μη κερδοσκοπικός σύνδεσμος «Χρυσαλλίδα» δημιουργήθηκε για να προσφέρει ηθική, ψυχολογική και οικονομική στήριξη στις οικογένειες των παιδιών με σχιστίες και των ατόμων με δυσμορφίες προσώπου.  Είναι το χέρι που θα δώσει στήριγμα και δύναμη στο ίδιο το παιδί και στην οικογένεια του. Είναι το πρώτο σημαντικό βήμα στην πορεία θεραπείας του παιδιού με σχιστία.

Η «Χρυσαλλίδα» θα ενημερώσει, θα εξηγήσει, θα καθησυχάσει. Θα δώσει ελπίδα, θα δώσει δύναμη. Είναι ο συνοδοιπόρος ο οποίος θα περπατήσει το δρόμο της θεραπείας δίπλα στους γονείς και στα ίδια τα άτομα, μέχρι το τέλος. Πάντα με φροντίδα και ανθρωπιά μέχρι τη στιγμή που το χαμόγελο θα μπει και πάλι στα πρόσωπα όλων!

Η «Χρυσαλλίδα» αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Κυπριακού Κέντρου Σχιστιών & Δυσμορφιών Προσώπου «MEDICLEFT». Μαζί με τον μή κερδοσκοπικό σύνδεσμο “The Smile Foundation“, αποτελούν το τρίπτυχο ανθρωπιάς, το οποίο βοηθάει τα παιδιά με σχιστίες και τα άτομα με δυσμορφίες προσώπου, να θεραπευτούν και να μπορούν να αντικρίσουν τη ζωή με αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

Στόχος είναι χρόνο με το χρόνο, η οικογένεια της Χρυσαλλίδας να μεγαλώνει και η βοήθεια και η στήριξη που παρέχει να φθάσει σε όλες τις οικογένειες που τη χρειάζονται.

Ο Σύνδεσμος «Χρυσαλλίδα» έχει βοηθήσει δεκάδες άπορα παιδιά με σχιστία και άλλες κρανιοπροσωπικές ανωμαλίες από το 2002 που έχει ιδρυθεί.  Συγκεκριμένα, τα τελευταία πέντε χρόνια ο Σύνδεσμος έχει βοηθήσει οικονομικά 19 παιδιά άπορων οικογενειών. Η οικονομική αρωγή που έχει δοθεί ανέρχεται στις  €30,812.24, έσοδα τα οποία προήλθαν από χορηγίες και δωρεές κατά τη διάρκεια διαφόρων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται από τον Σύνδεσμο.

 

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Πλήρες Όνομα
Τηλέφωνο
Email
Διεύθυνση
Επιθυμητή ημερομηνία
Επιθυμητή ώρα
Πλήρες Όνομα
Τηλέφωνο
Email
Διεύθυνση
Επιθυμητή ημερομηνία
Επιθυμητή ώρα
Πλήρες Όνομα
Τηλέφωνο
Email
Διεύθυνση
Επιθυμητή ημερομηνία
Επιθυμητή ώρα