Αποστείρωση

ορθοδοντικό κέντρο λεμεσός

Παρέχοντας ορθοδοντική θεραπεία υψηλών προδιαγραφών, συμπεριλαμβάνει κάτι περισσότερο από το να σας εξασφαλίσουμε ορθότερη σύγκλιση και υγεία των δοντιών.

Περιλαμβάνει και την εξασφάλιση των προδιαγραφών που δόθηκαν από τη CDC (εθνική υπηρεσία για έλεγχο των μολυσματικών ασθενειών της Αμερικής), ώστε να προστατέψει όλους εσάς αλλά και τα μέλη της ορθοδοντικής μας ομάδας από πιθανή μετάδοση μολυσματικών ασθενειών.

Η CDC υποστηρίζει ότι το ρίσκο να μολυνθείς με μια μολυσματική ασθένεια σε ορθοδοντικό ιατρείο είναι σχεδόν ανύπαρκτος.

Θα θέλαμε να λύσουμε όλες τις απορίες που τυχόν έχετε σχετικά με την ορθοδοντική σας θεραπεία και τον έλεγχο μολυσματικών ασθενειών.  Θέλουμε να νιώθετε άνετα όταν επισκέπτεστε το ιατρείο μας γνωρίζοντας ότι η υγεία σας είναι το κύριο μας μέλημα.

Απαραίτητες γενικές προφυλάξεις

H όποια επαφή με υγρά του σώματος πιθανόν να είναι μολυσματική γι’αυτό και στο ιατρείο μας παίρνουμε γενικές προφυλάξεις οι οποίες προϋποθέτουν:

·Πλύσιμο των χεριών πριν και μετά από κάθε θεραπεία.

·Χρήση καινούριων αποστειρωμένων γαντιών σε κάθε ασθενή.

·Χρήση μάσκας και προστατευτικών γυαλιών κατά τη διάρκεια κάποιων επεμβάσεων.

·Xρήση προστατευτικών ρούχων, αν και  εφόσον η θεραπεία θα έχει ως αποτέλεσμα την εκτόξευση υγρών από το στόμα.

·Aποστείρωση και απολύμανση των ορθοδοντικών εργαλείων μετά από κάθε χρήση.

·Kαθάρισμα και απολύμανση των μηχανημάτων και των επιφανειών στην κλινική.

·Aπόρριψη των ορθοδοντικών συρμάτων και άλλων πιθανών μολυσμένων αντικειμένων σε ειδικά δοχεία απορριμμάτων.

Θα παρατηρήσετε ότι ο ορθοδοντικός σας και το προσωπικό του, ακολουθούν και τηρούν τις πιο πάνω βασικές αρχές, σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας σας.

ορθοδοντικός στην κύπρο

Απολύμανση μηχανημάτων και επιφανειών

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι αποστείρωσης των εργαλείων. Μερικά εργαλεία μπορεί να αποστειρωθούν με πεπιεσμένο ατμό ή με ξηρή θερμότητα. Εργαλεία που δεν αντέχουν στις ψηλές θερμοκρασίες καθαρίζονται πολύ καλά με τρίψιμο και ακολούθως απολυμαίνονται σε χημικά διαλύματα φιλικά στον άνθρωπο.

Οι επιφάνειες του ιατρείου και των μηχανημάτων οι οποίες δεν μπορούν να μετακινηθούν για καθαρισμό και αποστείρωση, χρειάζονται άλλες μεθόδους απολύμανσης. Για παράδειγμα, οι πάγκοι της κλινικής, τα χερούλια από τα συρτάρια, τα φώτα, καθαρίζονται με χημικά μέσα ειδικά για αυτό τον σκοπό. Αυτά τα χημικά είναι εγκριμένα από τον Οργανισμό Προστασίας του Περιβάλλοντος της Αμερικής ως απολυμαντικά τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε νοσοκομεία και κλινικές.

Η χρήση υλικών μίας χρήσης είναι ένας άλλος τρόπος με τον οποίο η ομάδα μας διατηρεί ένα αποστειρωμένο και ασφαλές περιβάλλον. Πολλά από τα ορθοδοντικά υλικά όπως γάντια και μάσκες μίας χρήσης, καλυπτικά επιφανειών, σύρματα και ελαστικά χρησιμοποιούνται μόνο μία φορά και μετά ρίχνονται στο καλάθι απορριμμάτων ανάλογα με τις υποδείξεις των ειδικών.